maanantai 10. kesäkuuta 2019

Intiassa on tapahtunut hindulaistaustainen pikkutytön raiskausmurha

Ylen uutinen kertoo, että kuusi hindumiestä on saanut Intiassa tuomion kahdeksanvuotiaan "muslimitytön" raiskauksesta ja murhasta ja että tapaus kiristää uskonyhteisöjen välejä.

Kolme syytetyistä sai elinkautisen vankilatuomion raiskauksesta ja murhasta. Syyttäjä oli ajanut heille kuolemantuomiota. Kolme muuta syytettyä tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan todisteiden tuhoamisesta.

Syytetyt aikovat valittaa tuomioistaan.

Uhri oli kuulunut Kashmirin metsäseuduilla asuvaan paimentolaisyhteisöön, ja raiskaajamurhaajien tarkoitus oli ollut teollaan pelotella paimentolaisyhteisö pois alueelta, syytekirjelmässä kerrottiin.

Kaikkiaan tapauksen osalta luettiin syytteet kahdeksalle henkilölle. Heidän joukossaan on hindupappi ja neljä poliisia. Yhden syytteistä on luovuttu, ja alaikäisen tekijän oikeudenkäynti käydään erikseen.

Tapaus nousi koko Intian tietoisuuteen, kun hinduryhmät marssivat syytettyjen puolesta. Maan vallankahvaa pitävä hindunationalistinen BJP-puolue joutui suuren yleisön hampaisiin, koska kaksi puolueen ministeriä osallistui syytettyjä tukevaan mielenosoitukseen.

Alun perin ei mielestäni ollut tapauksessa kyse uskontokuntien välisestä vihanpidosta vaan maiden hallinnasta. Vaikka toki uhrin ja syytettyjen välillä oli tämä uskonnollinen ero, joka on voinut tehdä helpommaksi pahan tekemisen toiselle. Lopulta kuitenkin vasta laajemman määrän hinduja ryhtyminen raiskaajamurhaajien puolustajiksi teki asiasta myös uskonnollisen kysymyksen.

Islam on paitsi uskonto, niin myös ääri-ideologia, jonka oppirakennelmaan kuuluu maailman valloittaminen miekalla islamille ei-muslimeilta lupaa kysymättä. Islamin nutistaminen on mielestäni täysin sallittua ja suotavaakin, mutta raiskaaminen ja murhaaminen sen vuoksi, että haluaa ottaa omaryhmäläisilleen lisää maata, on ehdottoman tuomittavaa ja täysin syvältä.

Se että toinen raiskaa ajaakseen paimentolaisia pois alueelta, tai mistä syystä tahansa, on mielestäni vain merkki siitä, että tällaiset tyypit ovat kusipäisiä julmureita, jotka nauttivat raiskaamisesta. Ja vielä pienen lapsen raiskaamisesta.

Raiskaamisen ja murhaamisen sijaan nämä tyypit olisivat mielestäni voineet tyytyä parin eläimen tappamiseen. Mutta tällainenkaan teko ei olisi luultavasti ollut asiallista.

Syytettyjen puolustus oli katsonut oikeudenkäynnissä, että syytettyjen tuomioita olisi pitänyt keventää, koska he ovat perheensä elättäjiä. Ehkäpä kuitenkaan perheen elättäjyys ei ollut ollut syytetyille kovin tärkeä asia heidän elämässään, kun tällaiseen syyllistyivät.

Tuomion jälkeen uhrin perhettä edustanut asianajaja oli kertonut BBC Punjabille, että kyseessä on perustuslaillisen hengen voitto: "Koko maa taisteli tässä tapauksessa riippumatta uskonnollisista kytköksistä."

Mainitsen tässä vielä sen, että hindulainen uskontokin on sikäli täysin perseestä, että se tukee vielä nykyäänkin Intiassa virallisesti kiellettyä kastilaitosta, ja toiseksi siksi, että hindulaisuuden arvojärjestelmässä nainen on melko alhaalla. Tosin nainen on melko alhaalla islamissakin.

Mutta hienoa on se, että lukemattomat hindutkin ovat ilmeisesti ilmaisseet kauhistuksensa tapauksen johdosta.

Vielä haluaisin sanoa, että kahdeksanvuotias tyttö tuskin on millään tavalla tehnyt tehnyt vapaata valintaa islamin puoleen. Joten on kyseenalaista, voiko häntä kutsua muslimitytöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti