maanantai 10. kesäkuuta 2019

"Pappi" Marjaana Toiviainen oli kenties puhunut höpöjä, mutta se ei oikeuta häntä kohtaan hyökkäämistä apinanraivolla

Yle kertoo uutisartikkelissaan siitä, että kun "pappi" Marjaana Toiviainen oli puhunut ihan höpöjä (ei Ylen asiassa käyttämä ilmaisu), niin jotkut ihmiset olivat huoritelleet ja uhkailleet häntä ja kertoneet toivovansa, että nainen raiskattaisiin. (Ja että ainakin eräät heistä olivat tulleet oikeusistuimen asiassa tuomitsemiksi.)

Itse en ole pitänyt Toiviaista aivan penaalin terävimpänä kynänä, mutta silti minusta tuollainen käytös, joka häneen on kohdistettu, on alta kaiken arvostelun. Sellaiseen syyllistyminen asettaa ihmisen ihmistapojen ulkopuolelle.

Muistan muuten itse olleeni pitämättä Toiviaisesta.

PS. Jos ketään kiinnostaa, miksi olen tässä merkinnässäni laittanut sanan "pappi" lainausmerkkien sisään, niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, etten ymmärrä, miksi protestanttisessa kirkossa, jollainen Suomen virallinen evankelisluterilainen kirkko periaatteessa on, on mahdollista sellainen, että pastoria nimitetään papiksi. Protestanttisissa kirkoissahan on vallalla nk. yleinen pappeus eikä niillä ole käytössä mitään erityistä pappissäätyä. Vaikka minun tekisi kyllä mieleni nimittää naispuolisia pastoreita papittariksi, mutta silti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti