keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Sananvapauden turvaaminen poliisitoimin Tanskassa

Tanskalaisen Tiukka linja- eli Stram Kurs -puolueen puheenjohtaja Rasmus Paludan kuulemma aiheuttaa päänvaivaa paitsi kaiken maailman oikeinajattelijoille, niin myös osalle maan poliisilaitosta. Tämä johtuu siitä, että "rauhanuskonnon" edustajat mellakoivat ja heittelevät kivillä poliiseja ja sytyttävät tulipaloja, koska Paludan on "väärää" mieltä asioista. Ja koska rikollisten mieheen kohdistamat aktiot maksavat paljon rahaa julkiselle vallalle turvatoimien muodossa.

Paludan mm. on sitä mieltä, että islam on kiellettävä. Hänen puoluettaan nimitetään myös "äärioikeistolaiseksi", mutta en tiedä, onko tieto totta, koska nimitystähän käytetään nykyään säännönmukaisesti leimakirveenä sellaisia tahoja kohtaan, joista ei itse pidetä.

Paludan on julkaissut "provosoivia" YouTube-videoita ja muun muassa heitellyt Koraania. Tapaus muistuttaa hieman Hannu Salamaa.

Mielestäni kaikkien pyhien teosten heittelemisen tulee olla sallittua, jos aiomme olla liberaali yhteiskunta. Ja sama pätee tietenkin myös Tanskaan ja muuhunkin maailmaan.

Mielipide islamin kieltämisestä on myöskin täysin legitiimi mielipide. Ei tällaisista asioista kenenkään pidä vetää hernettä nenäänsä siinä määrin, että ryhtyy murhahankkeeseen, heittelee poliiseja kivillä ja sytyttää tulipaloja. Mielestäni sellaiset ihmiset, jotka eivät tunnusta ihmisten oikeutta sananvapauteen, johon kuuluu mielipiteen julkinen ilmaiseminen kenenkään estämättä, tulisi karkottaa.

Suomessakin on julkinen valta pyrkinyt kieltämään erään aatesuunnan. Se on nimeltään kansallissosialismi, tuttavallisemmin natsismi.

Ääri-ideologioiden ja niitä tunnustavien yhdyskuntien ei tarvitse antaa olla olemassa. Tämä on liberaalin yhteiskunnan olemassaolon edellytys pitkällä tähtäimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti