keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Sellaista asiaa ei ole olemassa kuin "islamofobia"

Yhdistyneen kuningaskunnan ehkä jo entinen toinen pääpuolue Konservatiivit ovat olleet valitsemassa itselleen uutta puheenjohtajaa Theresa Mayn eron jälkeen.

Kuulemma brittikonservatiivien puheenjohtajakilpailun televisiotentti äityi välillä huudoksi ja keskiöön nousi odotetusti Brexit eli maan tekeillä oleva irtautuminen Euroopan unionista.

Guardian-lehden arvion mukaan tentistä selviytyi parhaiten Sajid Javid. Guardianin mukaan tämä johtui pitkälti siitä, että hän pomputteli vastahakoisia kollegoitaan hyväksymällä sisäisen tutkinnan konservatiivipuolueen "islamofobiasta".

Termiä "islamofobia" käytetään yksinomaan estämään islamin kritisoiminen. Islam on 600-luvulla jKr. Arabian niemimaalla syntynyt uskonto ja toisinajattelevia vastaan sotiva kiihkoideologia.

Jos termi "islamofobia" olisi järkevä, niin silloin puhuttaisiin paljon julkisuudessa myös sellaisista asioista kuin kristinuskofobia, buddhalaisuusfobia, hindulaisuusfobia ja ateismifobia. Tosin islamin kannattajilla taitaa olla nämä kaikki, tai ainakin monilla heistä.

Islamilainen yhteisö kun ei ole koskaan sanoutunut irti pyhän sodan opinkappaleestaan saatikka pyytänyt sitä anteeksi.

Epäilen kyllä Yhdistyneen kuningaskunnan Konservatiivisen puolueen päättävien elimien järjenjuoksua, kun puolueessa on hyväksytty sisäinen tutkinta "islamofobiasta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti