sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Dalai-laman kannattaisi yksinkertaisesti päättää, että hän ei suostu jälleensyntymään uudessa ruumiissa

Kuulemma ateistista ideologiaa kannattava Kiinan nk. kansantasavalta haluaisi päättää Tiibetin buddhalaisten seuraavasta hengellisestä johtajasta eli dalai-lamasta nykyisen viranhaltijan Tenzin Gyatson, 84 vuotta, kuoleman jälkeen. Hallinto kannattaa ontologista materialismia, mutta se ei näytä haittaavan hanketta, jossa on siis kyse siitä, että pitää löytää jälleensyntynyt dalai-lama.

Istuvan dalai-laman Tenzin Gyatson kannattaisi lausua julkisuudessa yksiselitteisesti ilman tulkinnan mahdollisuuksia, ettei hän aio enää jälleensyntyä uudessa ruumiissa. Tämä veisi Kiinan hallitukselta mahdollisuuden määrätä Tiibetin buddhalaisten johtajasta. Tosin olin luullut, että hän olisi sellaista vihjaissutkin joskus aikaisemmin.

Tuossa Helsingin sanomat -lehden uutisartikkelissa sanotaan kuitenkin asiasta ainoastaan näin:
Vuonna 2014 dalai-lama sanoi BBC:n haastattelussa, että on hyvin todennäköistä, että hän jää viimeiseksi henkilöksi, joka kantaa kyseistä arvonimeä. Hänen mukaansa on kuitenkin täysin tiibetiläisten päätettävissä, tuleeko hänen jälkeensä enää uutta dalai-lamaa.

Gyatson kommentit hänen jäämisestään viimeiseksi dalai-lamaksi on mitä todennäköisimmin hänen keinonsa yrittää estää Kiinaa päättämästä hänen seuraajaansa. Kiina on useita kertoja sanonut, että sen tulisi päättää seuraavasta dalai-lamasta.

Gyatso on toivonut myös, että uusi lama etsittäisiin vapaasta maasta eli muualta kuin Kiinasta. Hän on itse sanonut pitävänsä mahdollisena, että hänen reinkarnaationsa löytyisi Intiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti