sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Presidentti Trump lopetti virkamiesten propagandistiset koulutustilaisuudet

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt valtion virastot lopettamaan työntekijöiden rasisminvastaiset koulutustilaisuudet, kertoo Valkoinen talo.

Valkoisen talon lausunnon mukaan virkamiesten on edellytetty osallistuvan koulutustilaisuuksiin, joissa heille on kerrottu, että "käytännössä kaikki valkoiset ovat osallisena rasismiin" tai heidän on sanottu "hyötyvän rasismista".
Näin sanotaan uutimessa.

Presidentti Trumpilla on välillä taipumus toimia kuin päätön kana, mutta tässä tapauksessa kana on löytänyt jyvän.

Voisi kuvitella, millainen myrsky olisi Yhdysvalloissa ja Suomessakin noussut, mikäli Keniassa virkamiesten olisi edellytetty osallistuvan koulutustilaisuuksiin, joissa heille olisi kerrottu, että "käytännössä kaikki mustat ovat osallisena rasismiin" tai heidän on sanottu "hyötyvän rasismista".

Mitä taas tulee Valkoisen talon näkemykseen, että koulutustilaisuudet ovat "epäamerikkalaisia", niin kyseessä on monella yhdysvaltalaisella tavanomainen omaan napaan tuijottava tapa ilmaista asioita. Tosin voisi toivoa, että tuollaisten koulutustilaisuuksien torppaaminen olisi yhtä hyvin amerikkalaista kuin myös kenialaista sekä suomalaista ja ruotsalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti