torstai 27. toukokuuta 2021

YK:n ihmisoikeusjohtaja Bachelet oli maininnut Israelin iskut kiistellylle Gazan kaistalle

Israelin hyökkäykset kiistellylle Gazan kaistalle saattoivat olla sotarikos, Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusjohtaja Michelle Bachelet oli lausunut kuulemma äskettäin. Hän puhui YK:n ihmisoikeusneuvostolle Genevessä.

Bachelet sanoi, ettei hän ole nähnyt todisteita siitä, että Israelin toimistorakennuksiin Gazassa kohdistamat iskut olisivat olleet iskuja sotilaskohteisiin.

”Jos iskujen todetaan olleen umpimähkäisiä ja suhteettomasti vaikuttaneen siviileihin ja siviilirakennuksiin, niin ne saattavat täyttää sotarikoksen tunnuspiirteet”, Bachelet sanoi torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Vaikka Israel on väittänyt, että monissa näistä rakennuksista oli aseellisia ryhmiä tai niitä käytettiin sotilastarkoituksiin, en ole nähnyt tästä todisteita.”

Bachelet myös tuomitsi Gazaa hallitsevan islamilaisen Hamas-järjestön terroristiset raketti-iskut Israeliin. Tosin näitä Israelin iskuja ei olisi ollenkaan taphtunut, ellei Hamas harrastaisi räjähdepanoksella lastattujen rakettien viskomista Israelin siviilien päälle.

Hamas kannattaa nk. Palestiinan kysymykseen sellaista ratkaisua, että nykyisen Israelin valtion sekä kiisteltyjen alueiden alueelle perustettaisiin yksi islamilainen valtio, josta juutalaiset joko karkotettaisiin, tai jos niin ei tehtäisi, niin juutalaiset ja muut ei-muslimit sekä naiset ja homoseksuaalit joutuisivat elämään ali-ihmisen (Untermensch) asemassa muslimien hallitessa maata perinteisen islamin mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti