lauantai 17. heinäkuuta 2021

Kulkutautimyönteisyys vahvoilla Yhdysvalloissa paikka paikoin

Kuulemma Yhdysvalloissa Tennesseen osa­valtio on lopettanut ala­ikäisten rokotuksista tiedottamisen republikaanien painostuksen vuoksi.

Kielto koskee myös kaikista muista rokotuksista kertomista.

Myös muistutukset toisesta korona­rokotteesta kielletään.

Eikä osavaltion kouluja saa käyttää aikuistenkaan koronarokotus­tiloina.

Jonkin verran hämmentää tällainen(kin) kulkutautimyönteisyys. Yksi vaihtoehto on se, että näin toimimalla pyritään saamaan Jeesus palaamaan Maan päälle jo aikaisemmin. Toinen, ilmiselvä, vaihtoehto on se, että osavaltion Republikaaninen puolue haluaa kannattajiensa kuollessa joutua vähemmistöön yhä useammassa osavaltiossa.

Ja kuulemma risteily-yhtiö Norwegian Cruise Line on tiistaina nostanut kanteen Floridan korkeinta lääkintä­viranomaista vastaan syyttäen osa­valtiota turvallisen risteily­matkustuksen estämisestä.

Floridan laki nimittäin kieltää yrityksiä vaatimasta asiakkailtaan koronarokotusta, ja korkein lääkintä­viranomainen on lain täyttöön­panosta vastaava virkamies.

Toukokuussa hyväksytyn osavaltion lain mukaan asiakkailtaan rokotustodistuksia vaativat yritykset voivat saada 5 000 dollarin sakon kiellon rikkomisesta.

Floridan republikaanikuvernööri Ron DeSantis on taistellut rokotevaatimuksista luopumisen puolesta väittäen, että rokotusten vaatiminen yritysten asiakkailta on syrjivää.

Quod erat demonstrandum.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti