perjantai 27. elokuuta 2021

Nasima Razmyaria väitetään somessa Talebanin puolustajaksi, mutta voiko väite olla ylipäätään totta?

Kuulemma Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd) on kertonut Twitterissä, että häntä on syytetty sosiaalisessa mediassa Afganistanissa juuri vallan ottaneen islamilaisen äärijärjestön Talebanin puolustajaksi.

Razmyarin mukaan netissä levitetään tästä Ylen jutusta irrotettua lausetta, jonka perusteella virheellisiä syytöksiä on tehty.

"Voiko julmempaa ja absurdimpaa syytöstä saada?" Razmyar on hän nyt kirjoittanut.

Minulla ei ole tietoa, mistä lauseesta mahtaa olla kyse. Mutta minulla itselläni ei ole mitään syytä uskoa, että Razmyar olisi aivan niin pitkälle äärimmäisyydessä menevät muslimi kuin talebanit ovat. Ja sitä paitsi lainauslouhinta on huonoa argumentaatiota. Lainauslouhinnaksi kutsutaan juuri sitä, että siteerataan jotakuta oikein mutta asiayhteydestään irrotettuna siten, että lausumasta saa väärän käsityksen.

PS. Mutta Helsingin sanomat -lehden ensimmäisellä rivillä linkittämässäni uutisartikkelissa on kuvaavaa se, että lehti puhuu Taleban-järjestöstä mainitsematta sanallakaan islamia. Se on yhtä rehellistä kuin sanoa, että Adolf Hitlerin ja hänen kumppaneittensa kansallissosialismi ei ollut ollenkaan hitleriläistä kansallissosialismia, vaan kyse oli äärijärjestöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti