perjantai 13. joulukuuta 2019

Islamilaisen valtion sotureille elinikäisen maahantulokiellon antaminen on vastoin monikulttuurisuutta

Kuulemma Kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydmanin mukaan oikea seuraus Islamilaisen valtion palvelemisesta olisi Suomen kansalaisuuden menetys ja elinikäinen maahantulokielto. Islamilainen valtio (englanninkielinen lyhenne ISIS) on valtio ja joidenkin mielestä myöskin terroristijärjestö, ja sen tarkoitus on ollut palata mahdollisimman perusteellisesti wanhan kunnon ajan islamiin, jossa naissukupuolella ja toisinajattelijoilla ei ole täyttä ihmisarvoa.

Joskut sanovat Saudi-Arabian olevan "ISIS, joka onnistui". Maa on tosin onnistunut viime vuosien aikana jonkin verran hilaamaan käytäntöjään poispäin alkuperäisestä islamista. Saudi-Arabian oli nykyisessä muodossaan perustanut islamilainen herätysliike wahhabiitit vuonna 1932.

Kansanedustaja Rydman toteaa ao. Facebookissa julkaistussa päivityksessään, että hänen mainitsemansa menettely olisi oikeampi seuraus siitä, että "täysi-ikäinen Suomen kansalainen on kääntänyt selkänsä tälle maalle ja lähtenyt palvelemaan aikamme raakalaismaisinta terrorihallintoa".

Tosin kansanedustajan mielipide on vastoin Suomen epävirallista valtionuskontoa monikulturismia sekä voi herättää epäluuloa islamia kohtaan, joka on rauhan uskonto, ja siten kaikki, mitä hän sanoo, on vastoin sitä, mikä on oikein, hyvää ja kaunista.

Kansanedustaja Rydmanin puolue Kokoomus myös kannattaa monikulturismia.

2 kommenttia:

  1. Monikulttuurisuus
    Monikulttuurisuus tarkoittaa asiayhteydestä riippuen joko kulttuurista monimuotoisuutta yhteiskunnan tilana; normatiivista ajattelutapaa tai ideologiaa, jossa monikulttuurisuuden tilaa arvostetaan, vaalitaan tai lisätään (multikulturalismi, monikulturismi); tai politiikkaa, jonka avulla pyritään ylläpitämään ja löytämään yhteisiä sääntöjä kulttuuriselle monimuotoisuudelle ja kulttuurien väliselle vuorovaikutukselle.[1][2]
    Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöt[3][4][5][6].
    Huomio kohta "jonka avulla pyritään ylläpitämään ja löytämään yhteisiä sääntöjä kulttuuriselle monimuotoisuudelle ja kulttuurien väliselle vuorovaikutukselle." Niin eikös tämä ole niiden yhteisten sääntöjen tekemistä mihin tulee pyrkiä, jotta yhteiselo on kaikille hyväksi eli ISISin toimintaan osallistuminen olisi kansalaisuuden menetykseen riittävä syy eli EI ole vastoin monikulttuurisuutta.

    VastaaPoista