lauantai 7. marraskuuta 2020

Vihan sukupolvea kasvatetaan Kiinan Xinjiangissa

Kuulemma asiantuntija ennustaa, että Kiinan julmuudet luovat Xinjiangiin, jossa maan uiguurivähemmistö asuu, vihan sukupolvea.

Itse sanoisin, että viha ja väkivalta kuuluvat islamiin jo oletuksena. Vaikka muslimeita ei ei-muslimi koskaan sortaisi, niin he silti vihaisivat. Tai ainakin varsin suuri osa niistä islamilaiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluvista, jotka kannattavat islamin 600-luvulla jKr. Arabian niemimaalla perustanutta profeetta Muhammadia. Jos taas ihminen on luopunut islamista, niin silloin profeetta Muhammadin henkilöllä islamin piirissä ei luonnollisesti ole mitään tekemistä hänen elämänsä kanssa.

Tätä alleviivaa se, että vain noin prosentin verran islamilaisehkoihin yhdyskuntiin kuuluvista kuuluu ahmadilaisiin, islamilaisperäiseen suuntaukseen, jonka mielestä profeetta Muhammadin väkivallanteot olivat aina tilannekohtaisia ja että väkivaltaista pyhää sotaa ei ollut ajateltu alun perin islamin yleiseksi periaatteeksi.

2 kommenttia:

  1. Kiinan Kommunistinen Puolue varmistaa toiminnallaan sen, että suuri osa uiguurinuorista tulee olemaan fanaattisia islamisteja. Tiedä sitten, onko tämä ollut heidän tavoitteensa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkavat kunnioittaa perinteitä entistä enemmän. Pitäisi kai Kiinan viranomaisten opetella erottamaan toisistaan poliittinen islam ja uiguurit kansana.

      Poista