torstai 19. toukokuuta 2022

Yhdysvaltain presidentti Biden vastustaa raskaiden raketinheitinjärjestelmien lähettämistä hyökkäyksen uhriksi joutuneelle Ukrainalle

Kuulemma Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vastustaa raskaiden raketinheitinjärjestelmien lähettämistä Venäjän hyökkäyssodan uhriksi joutuneelle Ukrainalle.

Lähteet kertovat Yhdysvaltain presidentin pelkäävän, että järjestelmät voisivat laajentaa ja pitkittää sotaa.

En ole koskaan aikaisemmin haukkunut presidentti Bidenia idiootiksi, mutta nyt on sen aika. Ukraina on oikeudettoman hyökkäyssodan uhri, ja joskus on sodassa tarpeellista ulottaa sodankäynti myös vihollisen valtioalueelle. Ja Ukrainan asevoimat on jo tehnyt iskuja Venäjän valtioalueelle. Siellä varikot välillä aina palavat ja joskus myös venäläisten asejärjestelmät.

Venäjän diktaattorin Putinin Jatko-sota jää lyhyeksi, mikäli lähiaikoina Venäjä voittaa sodan, ja tätä edesauttaisi se, jos Yhdysvallat ei suostuisi presidenttinsä ajatuspierun vuoksi toimittamaan raketinheittimiä Ukrainalle. Venäjän vallan alla ukrainalaisten tehtävä olisi kiihkovenäläisen diktatuurin vallan alla olla paikallisia "ali-ihmisiä". Elämä ei olisi heille enää elämisen arvoista.

Jatko-sota jää myös suhteellisen lyhyeksi, mikäli Ukraina voittaa sodan. Raketinheitinjärjestelmien saaminen auttaisi Ukrainaa puolustautumaan.

Jatko-sota taas pitkittyy, mikäli sodan kumpikaan osapuoli, sen enempää fasistinen Venäjä kuin puolustautuva Ukraina, ei pääse selkeästi niskan päälle.

...

PS. 28.5.2022: Kuulemma Yhdysvallat on tehnyt sittemmin päätöksen, että se sittenkin luovuttaa Ukrainalle raiskaita raketinheitinjärjestelmiä. Hälöluuja!

...

PS. 31.5.2022: Kuulemma presidentti Biden on sittemmin kuitenkin sammuttanut ukrainalaisten toiveet raskaitten raketinheitinjärjestelmien saamisesta. Voi, Biden!

...

PS. 1.6.2022: Kuulemma Yhdysvallat lähettää Ukrainaan kuitenkin ”käänteen­tekeväksi" kutsutun Himars-raketin­heittimen. Kyseisessä uutimessa sanotaan: "Yhdysvaltojen virkamiesten Reutersille kertomien tietojen mukaan maa ei toimita Ukrainalle Himarsiin sopivaa ATACMS-tykistöohjusta, jonka kantomatka on 300 kilometriä. Sen sijaan se lähettää raketteja, joilla voi ampua 80 kilometrin etäisyydelle." Eli presidentti Biden on löytänyt lopulta eräänlaisen hyvän kompromissin. Kiitos, Biden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti