torstai 15. marraskuuta 2018

Opiskelijoita katoaa marxistileninistisessä Kiinassa

Kiinan kansantasavallassa, se on maan virallinen nimi, kuulemma katoaa opiskelijoita.

Katoamiset johtuvat siitä, että nämä opiskelijat ovat arvostelleet maan vallanpitäjiä, toisin sanoen yksinvaltaista kommunistista puoluetta, ja vieläpä marxilaiselta näkökantilta.

Marxilaisuuden keksijä on periaatteessa saksalainen filosofi ja kansantalousmies Karl Marx (1818-1883). Mies on itse on kuitenkin sanonut, että hän ei ole marxilainen.

Kiinassa taas nykyisin vallassaoleva ideologia perustuu paitsi kapitalismiin, niin myös jossain määrin Marxiin, mutta myös venäläiseen kuppatautiseen filosofiin ja poliitikkoon Vladimir Leniniin (1870-1924), joka on aiheuttanut suurta onnettomuutta koko maailmalle. Kiinan järjestelmä perustuu myös jossain määrin kiinalaisen sissin, filosofin, poliitikon ja hirmuvaltiaan Mao Zedongin (1893-1976) oppeihin, jotka ovat ennen kaikkea maatalousväestöä koskeva päivitys Leninin oppeihin.

Kiinassa vallanpitäjille on suuri häväistys, että heitä arvostellaan Marxin pohjalta. Karl Marx kannatti vapautta työläisille, ja Kiinan järjestelmä sotii tätä vastaan erittäin vahvasti. Kiinassa ei saa sanoa, että keisarilla ei ole vaatteita.

PS. Aiheeseen liittyen voit myös niin halutessasi käydä lukemassa Liberalismiwikistä artikkelit Lenin, Neuvostoliitto ja Kiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti