torstai 15. marraskuuta 2018

Yhdysvaltalaisessa kulttuurissa on jotain vialla, koska aseet puhuvat niin

National Rifle Association (NRA) eli suomeksi Kansallinen kivääriyhdistys, siis Yhdysvaltain paikallisversio, oli kuulemma tuolla rapakon takana kritisoinut laajoja aseoikeuksia vastustaneiden lääkäreiden joukkoa lausumalla Twitterissä:
Jonkun pitäisi kertoa omahyväisille, aseita vastustaville lääkäreille, että heidän pitäisi pysyä omalla kaistallaan. Puolet Annals of Internal Medicine -lehden artikkeleista ajaa asekontrollia. Masentavinta on kuitenkin se, että lääketieteellinen yhteisö näyttää konsultoineen asiassa ainoastaan itseään.
Pari päivää myöhemmin yhdysvaltalaiset terveydenhuollon ammattilaiset sitten julkaisivat NRA:lle osoitetun avoimen kirjeen, jossa korostettiin heidän olevan juurikin ”omalla kaistallaan”. Lausunto kuuluu näin:
Jokainen Yhdysvalloissa toimiva lääketieteen ammattilainen on nähnyt riittävästi aseväkivaltaa ymmärtääkseen syvästi, että tämän kansanterveydellisen epidemian lasku lankeaa lapsillemme, perheillemme sekä kokonaisille yhteisöille.
Twitterissä myöskin käynnistyi kampanja, jossa lääketieteen ammattilaiset ovat julkaisseet rajuja kuvia ja tarinoita tehostaakseen viestiään.

Itse sanoisin vain, että koska Suomessa ja Kanadassa, maissa joissa myös on paljon tuliaseita tavallisilla kansalaisilla, aseilla ei kuitenkaan kauheasti ammuskella muita ihmisiä, niin Yhdysvaltain kulttuurissa täytyy olla jotain vialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti