torstai 7. maaliskuuta 2019

Greanpeacen aktivistit kiipesivät eduskuntatalon pylväisiin

Eduskuntatalolla järjestettiin eilen keskiviikkona ilmastonmuutoksen pysäyttämistä vaatinut kansainvälisen ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenosoitus. Sen osana kahdeksan henkilöä kiipesi luvatta eduskuntatalon pylväisiin.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) painottaa, että eduskunnalla on nollatoleranssi häirinnälle. Hänen mukaansa tässä tämä raja ylittyi, kun eduskunnan pylväisiin kiivettiin.

Ilmeisesti monikulttuurisuus ei ole puhehenkilö Risikolle tarpeeksi tärkeä asia, kun asiasta noin "riemastui". Mutta vakavasti puhuen, totta kai eduskuntatalon pylväisiin kiipeämistä voidaan ja tulee pitää eduskunnan ja kansanedustajien turvallisuuteen kohdistuneena rikkomuksena. Hyvä puoli mielenilmauksessa on kuitenkin se, että Greanpeacen aktivistit tapaavat harjoittaa tempauksia omina itsenään kasvojaan peittämättä. Jotain selkärankaa näillä nilviäisillä siis on.

Poliisi joka tapauksessa tutkii asiaa rikoksena. Ja ilmeisesti myöskään mielenosoituksesta ei ollut annettu ennakkoilmoitusta, niin kuin laki määrää.

Myös monet maahanmuuttokriittiset ihmiset ovat osoittaneet mieltä omina itsenään kasvojaan ja henkilöllisyyttään piilottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti