torstai 7. maaliskuuta 2019

OAJ on huolestunut maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistuloksista Suomessa

Opetusalan ammattijärjestö OAJ on huolestunut maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistuloksista Suomessa. OAJ toteaa tiedotteessaan suorasanaisesti, että ”Suomi on epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa”.

OAJ voi olla asiasta kanssani osittain eri mieltä, mutta omasta mielestäni maahanmuuttajia voidaan kotouttaa vain siten, että julkinen valta ei tue voimallisesti heidän "toiseuttaan". Vaikka "kotouttaessa" kaadettaisiin julkista rahaa asiaan miten paljon tahansa, niin se ei missään nimessä takaa onnistumista. Maahanmuuttajille tulee päinvastoin tehdä selväksi, että tällaiset ovat meidän lakimme ja tapamme, tällainen on meidän yhteiskuntamme ja tällaiset ovat meidän sääntömme. Jos ette elä niiden mukaan, niin saatte lähteä. Tulos tai ulos.

Maahanmuuttajien oman kielen opetus tulee lopettaa. Sen sijaan tulee tarjota tehokas suomen kielen opetus heti alussa, jotta toiset pääsevät kiinni elämään uudessa maassa. Alussa voivat olla tarpeen muutkin tukitoimet, mutta jo vuosia Suomessa olleille ei pidä tarjota enää mitään tulkkipalveluita. Mielestäni on asiallista odottaa maahanmuuttajalta omaa halua kotoutua ja aktiivisuutta, jolla osoittaa sen.

Lisäksi vielä sanoisin, ettei Suomeen tule pahemmin ottaa sellaisia maahanmuuttajia, jotka tulevat sellaisista kulttuureista, jotka eivät kunnioita ihmisarvon jakamattomuutta ja länsimaisia vapaus- ja tasa-arvokäsityksiä. Mielestäni esimerkiksi natsit olisivat tällaisia maahanmuuttajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti