tiistai 28. heinäkuuta 2020

Kiinan ns. kansantasavalta ei halua kansalaisyhteiskuntaa, se haluaa pisteytysjärjestelmän

Kuulemma vuonna 2014 Kiinan ns. kansantasavallassa oli ensi kertaa ilmoitettu saapuvaksi pisteytysjärjestelmän, joka koskisi niin kansalaisia, virkamiehiä kuin yrityksiä.

Järjestelmässä kansalainen tai yritys pisteytettäisiin sen perusteella, miten hyvin hän on noudattanut erilaisia sosiaalisia normeja ja sääntöjä.

Käytännössä järjestelmän uskotaan antavan mahdollisuuden esimerkiksi siihen, että Kiinan hallitusta kritisoiva, yrityksen avainasemassa oleva henkilö voisi jatkossa aiheuttaa yrityksen luottoluokituksen alentamisen. Tämän taas pelätään puskevan yrityksiä työntekijöidensä valvomiseen myös näiden vapaa-ajalla.

Kiinan kansalaisten elämääkin uudistus hankaloittaisi, mikäli nämä eivät olisi kuuliaisesti määkiviä lampaita.

Järjestelmän olisi tarkoitus astua voimaan kuluvan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Pisteytysjärjestelmällä halutaan parantaa luottamusta ja läpinäkyvyyttä yhteiskunnassa. Valitettavasti se sanktioi myös järjestelmään ja diktatorisesti hallitsevaan kommunistiseen puolueeseen kohdistuvan arvostelun.

Koska Kiina on diktatuuri, Kiinan hallitus ei kykene valitsemaan parempaa keinoa lisätä luottamusta ja läpinäkyvyyttä yhteiskunnassa, joka olisi vapaan kansalaisyhteiskunnan rakentaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti