keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Mies ei suostunut kättelemään naista, joten Saksan kansalaisuus jäi saamatta

Kuulemma Saksassa asuva libanonilaistaustainen mies oli jo ollut vastaanottamassa todistusta kansalaisuudesta, kun hän kieltäytyi kättelemästä sitä ojentamassa ollutta naisvirkailijaa. Häneltä evättiin kansalaisuus.

Mies haki päätökseen kumoamista, mutta Baden-Württenbergin hallinto-oikeus ei siihen ryhtynyt. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Saksaan ei sovi "fundamentalistinen käsitys kulttuurista ja arvoista", jonka perusteella naisen kättelyä pidetään seksuaalisena houkutuksena.

Tuomioistuimen päätöksen mukaan miehen käyttäytyminen tuki "salafistista näkökulmaa" miesten ja naisten välisiin sosiaalisiin suhteisiin ja niiden seurauksiin. Päätöksestä voikin päätellä sen, mistä edelle linkittämäni Hesarin uutisartikkeli ei kerro, eli sen, että kättelemisestä kieltäytyjä oli muslimi. No tuskin kukaan häntä kristityksi, juutalaiseksi tai buddhalaiseksi olikaan luullut.

Hieman triviaa:

Salafismi on eräs nykyisen islamin suuntauksista. Se edustaa islamilaista uskonpuhdistusta ilmaisun kirjaimellisessa merkityksessä. Salafistien päämäärä on islamin puhdistaminen kaikesta ulkoisesta ja maallisesta vaikutuksesta sekä uskovien yhteisön palauttaminen varhaiseen "pyhyyden tilaan". Salafistit haluavat palauttaa kalifin kaikkien muslimien yhteiseksi islamilaisin periaattein hallitsevaksi hallitsijaksi.

Muista islamin uskonpuhdistuksellisista tulkinnoista salafismi eroaa kieltämällä perinteiset islamilaiset lakikoulukunnat ihmisestä lähtöisin olevana innovointina. Salafistit eivät hyväksy uskonnolliseksi auktoriteetiksi muita lähteitä kuin islamin pyhän kirjan Koraanin ja sunnan.

Itse pidän enemmän maksalaatikosta, jogurtista ja sianlihasta kuin salafismista. Puhumattakaan ihmisoikeuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti