perjantai 9. lokakuuta 2020

Yhdysvaltain presidentti Trump käyttää abortoituja sikiöitä, ja se ei ole tekopyhää

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli äskettäin joutunut sairaalahoitoon vähäksi aikaa koronavirustartunnan vuoksi.

Kuulemma sittemmin on käynyt ilmi, että presidentin hoidossa oli käytetty hyväksi abortoitujen sikiöiden avulla kehitettyjä lääkkeitä.

Tämä kuulostaa tietenkin oudolta, koska presidentti Trumpin hallinto oli vienyt viime vuonna rahoituksen suurimmalta osalta sellaista lääketieteellistä tutkimusta, jossa käytetään hyväksi abortoituja sikiöitä. "Ihmiselämän arvon kunnioittaminen sikiämisestä kuolemaan on presidentti Trumpin hallinnon korkea prioriteetti", terveysministeriö oli silloin asiaa perustellut.

Sen, että presidentti Trump on nyt käyttänyt lääkitystä, joka on vastoin hänen ministerinsä johtaman terveysministeriön kantaa, ei tarvitse olla kuitenkaan mitenkään outo juttu. Presidentti on luonnollisesti tässä vaiheessa ehtinyt miettiä asiaa uudestaan. Ja hän on päättänyt, että abortoitujen sikiöiden käyttäminen lääkkeiden kehittämiseen on ihan OK.

Mielipiteellä on lupa muuttua, vaikka se olisikin poliitikon mielipide.

Varmaan aivan pian saamme kuulla, että Yhdysvaltain terveysministeriö alkaa taas rahoittaa sellaista lääketieteellistä tutkimusta, jossa käytetään abortoituja sikiöitä. Todennäköisesti presidentti Trump on jo nimittänyt työryhmän pohtimaan uuden päätöksen sanamuotoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti