sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Charlie Hebdon kansi oli saanut Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset raivostumaan

Kuulemma satiirilehti Charlie Hebdon kansi oli saanut Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset raivostumaan. Kannessa maan kuningatar Elisabet painaa polvellaan herttuatar Meghania kaulasta.

– Miksi Meghan lähti Buckinghamista? kannen pääotsikossa kysytään.

– Koska en voinut enää hengittää, Meghan vastaa puhekuplassaan kuulun pikkurikollisen George Floydin viimeisiä sanoja mukaillen.

Floyd oli ollut maassa poliisin polvi niskassaan kahdeksan minuutin ja 46 sekunnin ajan. Kun mies oli jo saatu taltutetuksi, niin ehkä lyhyempi aikakin olisi riittänyt.

George Floyd oli ilmeisesti enimmäkseen tuohon mennessä jo parantanut tapansa, vaikkakaan hän ei ollut päässyt kokonaan eroon huumeongelmastaan. Poliisi oli ottanut hänet haltuun, koska hänen oli väitetty maksaneen eräässä ruokakaupassa kassalla väärennetyllä 20 dollarin setelillä.

Mitä taas tulee tähän, että Charlie Hebdo oli onnistunut ärsyttämään monia Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisia varsin pahasti, niin ymmärrän kyllä, miksi näitä ihmisiä saa kiusata, kun taas muslimeiden uskonnollisia tuntoja lehti ei enää loukkaa: koska Yhdistyneen kuningaskunnan normaalit isänmaalliset kansalaiset eivät ammu kovilla takaisin. Pehmeä kohde on aina pehmeä kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti