sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Itäaasialaistaustaisten ihmisten kimppuun on hyökätty Yhdysvalloissa kevyemmin tai rankemmin

Kuulemma Yhdysvalloissa on viime aikoina paljon hyökätty joko verbaalisesti taikka jopa fyysisesti itä- tai kaakkoisaasialaista alkuperää olevien ihmisten kimppuun sillä verukkeella, että nämä ovat muka tuoneet tai järjestäneet koronaviruksen maahan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris ovat käsitelleet kysymystä puhuessaan Emory-yliopistolla Atlantan lähellä Georgian osavaltiossa ja tavatessaan aasialaistaustaisen yhteisön edustajia. He antoivat tapahtumassa tukensa aasialaistaustaiselle väestölle.

Koronavirus on kyllä peräisin Kiinasta, mutta peräisin se voisi olla periaatteessa mistä tahansa. Eivät kiinalaiset eivätkä Kiinan hallitus ole synnyttäneet sitä eivätkä tahallaan levittäneet.

Mutta Kiinan hallituksen pitäisi tehdä jatkoa ajatellen kaksi asiaa. Sen pitää pitää parempaa kuria eläinten ja niiden osien myyjille. Ja toiseksi, jos ja kun jonain päivänä jossain puhkeaa uusi vaarallinen epidemia, sen pitää olla peittelemättä aluksi asiaa, vaikka Kiina kuuluukin kulttuuripiiriin, jossa kasvojen menettäminen koetaan rangaistukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti