maanantai 5. huhtikuuta 2021

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken: Israelilaisten ja palestiinalaisten tulisi voida nauttia yhtäläisestä vapaudesta, turvallisuudesta, vauraudesta ja demokratiasta

Kuulemma Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken oli viime viikon perjantaina keskustellut Israelin ulkoministerin Gabi Ashkenazin kanssa puhelimitse.

"Blinken korosti hallinnon uskoa siihen, että israelilaisten ja palestiinalaisten tulisi voida nauttia yhtäläisestä vapaudesta, turvallisuudesta, vauraudesta ja demokratiasta", Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price oli lausunut keskustelusta.

Israelin kansalaisista merkittävä osa on palestiinalaisia, ja he nauttivat kansalaisuuden suomista eduista siinä kuin muutkin kansalaiset. Toinen asia on sitten se, että alueella on myös kiisteltyjä alueita, joilta juutalaiset on aikoinaan karkotettu. Näitten alueiden palestiinalaisten enemmistö ei kuitenkaaan ole tähän mennessä ollut valmis suomaan Israelille turvallisia ja tunnustettuja rajoja. Tästä syystä ei voida myöskään vielä sopia Israelin ja kiisteltyjen alueiden palestiinalaisten kesken alueen kansainvälisoikeudellisesta asemasta ja uuden valtion perustamisesta sille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti