tiistai 11. toukokuuta 2021

Ranskan matalan tason sota

Kuulemma Ranskassa nimettöminä pysyttelevien aktiivisotilaiden sisällissodan vaarasta varoittava avoin kirje kuohuttaa maata. Netissä julkaistun kirjeen on allekirjoittanut myös yli 160.000 yleisön edustajaa.

Kirje on herättänyt Ranskan hallituksessa suurtta vihastusta, ja sitä on siellä laajalti pidetty huonona siirtona.

Myös nuoremman sukupolven aktiivisotilaat ovat sittemmin julkaisseet vastaanvanlaisen avoimen kirjeen. "He ovat uhranneet elämänsä tuhotakseen islamismin, jolle te olette tehneet myönnytyksiä meidän maassamme", kirjeessä sanotaan.

Islam on perinteisesti ollut toisinajattelijoita vastaan sotiva ja naisia ja homoseksuaaleja polkeva uskonto. Jos johonkin maahan muuttaa muslimeita, niin todennäköisesti elämä ko. maassa ei muutu ainakaan rauhanomaisemmaksi.

Kaikki islamilaiseen yhteisöön kuuluvat eivät tietenkään ole islamisteja, mutta merkittävä osa heistä näitä on. Tätä voi perustella islamilaisten maiden yhteistyöjärjestöllä OIC:lla, joka suhtautuu ihmisoikeuksiin ylenkatseellisesti. OIC kannattaa pikemminkin perinteisen laista islamin tulkintaa.

Islamisteja voitaisiin verrata vaikka natseihin. Jos natsiyhteisöön kuuluvia olisi Ranskassa yhtä paljon kuin siellä nyt on islamilaiseen yhteisöön kuuluvia, niin voisi olettaa silloinkin, että maa ei muuttuisi siitä ainakaan rauhanomaisemmaksi paikaksi elää, vaikka suurikokoisessa natsiyhteisössä läheskään kaikki jäsenet eivät todennäköisesti kannattaisikaan perinteisiä natsismin muotoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti