sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Elokapina-liike taas kerran

Kuulemma syyttäjä on nostanut syytteen Elonvaalijat ry:n toiminnassa rahankeräysrikoksesta. Yhdistys on kerännyt lahjoituksia muun muassa Elokapina-mielenosoitusten rahoittamiseksi.

Elokapina on maailmanlaajuinen ulkoparlamentaarinne ja puoluepoliittisesti sitoutumaton liike, jonka tavoitteena on taistella kasvihuonepäästöjen aiheuttamaa ilmastokriisiä ja luonnon monimuotoisuuden vähenemistä vastaan ja pysäyttää kuudes massasukupuuttoaalto. Liike pyrkii kiinnittämään ihmisten huomion ilmastonmuutokseen näkyvillä protesteilla.

Minun silmiini liikkeen agenda vaikuttaa sinänsä hyvältä.

Elokapina kannattaa kansalaistottelemattomuutta. Mikäs siinä, sillä itse olen lukenut nuorena miehenä Leo Tolstoin mainion kirjoituskokoelman Omantunnon kujanjuoksu – kirjoituksia rauhasta ja kansalaistottelemattomuudesta.

Liike käyttää toiminnassaan myös lainvastaisia keinoja. Ilmeisesti se ei kuitenkaan suosi suoraa väkivaltaa ihmisiä kohtaan. Korkeintaan estää heidän kulkunsa työpaikalle tai töistä kotiin tai jonnekin muualle tai tekee jotain muuta pientä ilkeyttä.

Mielestäni ihmisten elämän haittaamisesta liikkeen olisi hyvä maksaa kullekin haitatulle esim. 3000 euron vapaaehtoinen maksu, jotta sitä ei luettaisi roistojengien kategoriaan. Tai vaihtoehtoisesti sen pitäisi lopettaa ihmisten elämän häirintä.

Sanokaa minua konservatiiviksi, mutta mielestäni on myös ihan okei, että jos joku kerää rahaa laitonta toimintaa varten, niin sellainen kielletään. Mutta kai nämä tyypit tietävät, mitä tekevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti