tiistai 22. syyskuuta 2020

Oli nimennyt tapettavat sikansa elävien ihmisten mukaan

Kuulemma Vetelin kunnanvaltuustossa istuva Jarno Vähäkainu (ps) oli jakanut Twitterissä ja Facebookissa päivityksiä Husu- ja Suldaan-nimisistä jouluporsaistaan. Viestit voi tulkita viittauksiksi Suldaan Said Ahmediin (vs) sekä toiseen somalitaustaiseen kaupungin­valtuutettuun Abdirahim "Husu" Husseiniin (sd).

Twitterissä mies oli lausunut: "Tarjosin Husulle ja Suldaanille oleskeluluvan joulun tietämille, ja vaikka käyttäytyminen olisi kuinka hyvää, pojat tietää että uuniin mennään yhdessä eikä erikseen."

Kuvakaappausten perusteella yhdessä päivityksessä on kerrottu, että ”Husu ja Suldaan voi saunan takana hyvin, tuomiopäivä lähestyy”.

Vähäkainun tempaus on herättänyt suurta vihastusta, ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona. Oma mielipiteeni on se, että se on mauton, jos ei muuta.

Vähän aikaisemmin mies oli taas tviitannut, että ”alkaa tämä punikkien politiikka näyttää siltä, että kohta taas joitakin viedään saunan taakse”. Lisää mauttomuutta.

Vähäkainu olikin ilmoittanut sunnuntaina eroavansa puoluevaltuustosta ”syntyneen kohun” takia.

Ei pidä käyttäytyä kuin kusipää.

Itse olen sitä mieltä, että ei pidä tappolistalla oleville sioille antaa nimiä tällä hetkellä elävien ihmisten mukaan.

Voi sen sijaan antaa niille nimet uskontojen pyhien hahmojen mukaan: Mooses, Jeesus, Muhammad, Buddha, Laotse. Periaatteessa voi tapettaville sioille antaa nimeksi myös esim. Matti Nykänen, Mannerheim ja Nelson Mandela, koska he ovat vainajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti