lauantai 16. huhtikuuta 2022

Venäläiset keskustelijat ovat varmoja siitä, että Ukraina oli upottanut lippulaiva Moskvan, vaikka virallinen Venäjä oli ollut asiasta eri mieltä

Mustallamerellä oli Venäjän laivaston lippulaivalla Moskvalla tapahtunut tulipalo tai jotain. Ukraina oli ilmoittanut, että se oli käyttänyt merimaaliohjusta laivaa vastaan.

Venäjä taas oli ilmoittanut, että ei se Ukraina ollut, vaan heidän laivassaan oli vain syttynyt tulipalo.

Moskva oli myöhemmin uponnut.

Kuulemma Venäjän valtionmedian keskusteluohjelmissa on kuitenkin reagoitu vihaisesti Mustanmeren laivaston lippulaivan tuhoutumiseen. Porukat siellä ovat olleet vastoin Venäjän diktaattorin Putinin ilmaistua kantaa sitä mieltä, että Ukraina oli laivan upottanut.

Valtionmediassa vaadittiin kostamaan Moskvan upottaminen uusilla iskuilla Ukrainaa vastaan.

"Hyökkäys antaa syyn sotaan, aivan oikeasti, enää ei ole syytä pelleilyyn. Erityissotilasoperaatio on ohi! Se loppui viime yönä, kun isänmaatamme vastaan hyökättiin", eräs keskustelija sanoi.

Melko mielenkiintoinen kannanotto, kun isku Moskvaa kohtaan on johtunut vain siitä, että Putinin Venäjä oli aloittanut 24. helmikuuta Jeesuksen vuonna 2022 avoimen sodan Ukrainaa vastaan. Sen aikana Venäjän joukot ovat murhanneet, raiskanneet ja kiduttaneet ukrainalaisia siviilejä melko roimasti. Se on Putinin Venäjän tapa sotia.

PS. Hupaisaa on muuten se, että Putinin Venäjä ei kuulemma vieläkään ymmärrä, miksi Suomi ja Ruotsi ovat aikeissa liittyä puolustusliitto Naton jäseniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti