tiistai 1. marraskuuta 2022

Poliittinen vinouma toimituksissa

Näköjään Ylen sivuilla julkaistussa kolumnissa sanotaan, että median uutisointi voi näyttää vinoutuneelta, jos se ei vastaa kuluttajan poliittisia mieltymyksiä.

Tämä voi hyvin olla totta, että eivät yhdenkään uutislähteen kaikki tuotokset voi olla useimpien ihmisten mielipiteiden kanssa samansuuntaisia. Niinpä ihmiset kokevat uutiset aina välillä puolueellisina. Tällainen ajattelu lienee ihmislajille täysin luontaista. Omat mielipiteet ja arvot koetaan esim. terveen järjen mukaisiksi, mutta niistä eroavat mielipiteet taas koetaan helposti poliittisina.

Asian toinen puoli voi sitten kuitenkin olla se, että tavallisen median tuottajien toimituksissa on poliittinen vinouma, eli eri poliittiset suuntaukset eivät ole toimituksissa tasapuolisesti edustettuina.

Kannattaa kysyä, että naureskellaanko suurten medioiden toimituksissa enemmän Vihreille vaiko Perussuomalaisille?

Jos tavallinen media olisi jonain päivänä kallellaan selvästi Perussuomalaiseen aatteeseen päin, mutta sen tuotokset olisivat kuitenkin yhtä objektiivisia ja tasapuolisia kuin nykyisin Helsingin sanomain ja Ylen toimittajien tuotokset, niin hyväksyisikö nykymedian arvojen kannattaja sellaista mediaa ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti