maanantai 14. marraskuuta 2022

Venäjän ulkoministerillä Lavrovilla oli päällään ydinperheideologiaan kriittisesti suhtautuva paita

Kuulemma Venäjän ulkoministerillä Sergei Lavrovilla oli ollut Balilla yllään T-paita, joka edustaa kaikkea, mitä virallinen Venäjä, jonka osa Lavrov kerran on, julistaa vastustavansa.

Kyseisessä paidassa lukee "basquiat". Jean-Michel Basquiat (1960–1988) oli ollut puertoricolais-haitilaistaustainen yhdysvaltalainen kuvataiteilija, joka tunnetaan muun muassa räiskyvistä teoksistaan, joissa ovat pääosassa pääkallomaiset hahmot tai zulu-naamiot.

Miehestä tiedetään myös se, että hän oli ollut seksuaalisissa suhteissa sekä miesten että naisten kanssa. Venäjällä on muun muassa säädetty toistuvasti lakeja, joilla halutaan kieltää ”homopropaganda” ja ”LGBT-propaganda”.

LGBT-lyhenne (suomeksi HLBT) tulee sanoista homo, lesbo, biseksuaali ja transsukupuolinen. Lyhenteestä on olemassa myös muita versioita.

Basquiatin teoksista on kuulemma maksettu kymmeniä miljoonia euroja. Vuonna 2017 yksi hänen teoksistaan, nimeämätön maalaus, oli huutokaupattu peräti 110 miljoonan euron hintaan.

Basquiatissa ilmeisesti kiteytyi New Yorkin Manhattanin saaren vapaamielisyys. Hän eli boheemielämää ja oli taiteilijalegenda Andy Warholin (1928-1987) läheinen ystävä. Basquiat kuoli heroiinin yliannostukseen 27-vuotiaana vuonna 1988.

Toisaalta ei tarvitse välttämättä kuitenkaan ihmetellä Venäjän ulkoministeri Lavrovin paitavalintaa. Hänhän on Goebbelsiäkin (1897-1945) tunnetumpi valehtelija. Ehkä hän on siis paitavalinnallaan vain yrittänyt esittää "paremman" puolensa hyvitelläkseen kristillisiä länsivaltoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti