sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

G7-maiden valtiovarainministerit ovat hyväksyneet 15 prosentin globaalin minimiyritysveron

Kuulemma rikkaimpien G7-maiden valtiovarainministerit ovat hyväksyneet Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin esittämän 15 prosentin globaalin minimiyritysveron.

Kyseessä on todella historiallinen sopu historiallisesta asiasta. Kunhan vielä ao. maiden kansanedustuslaitokset hyväksyvät muutoksen, jatkossa yritysten on vaikeampi kilpailuttaa maita keskenään valitakseen halvimman verotuksen maata sijaintipaikakseen.

Sopimus on tarkoitus tuoda vielä heinäkuussa vielä teollisuusmaiden laajemman G20-ryhmän käsiteltäväksi.

Ministerit uskovat, että toteutuessaan globaali yritysvero tuottaisi niin paljon varoja valtioiden kassoihin, että se auttaisi niitä selviämään koronapandemian aiheuttamasta velkataakasta.

Tavoitteena on uudistaa globaalia yritysverotusta myös siten, että se suuntautuisi sinne, missä yritys tuottaa palveluitaan ja tuotteitaan, eikä sinne, missä sen pääkonttori sijaitsee.

Tervehdin itse uudistusta suurella ilolla, vaikka vielä ei olekaan ihan varmaa, että pääseekö Suomi sittenkään asiassa nk. saamapuolelle. Mutta luultavasti yritysverotus tulee joka tapauksessa olemaan aikaisempaa oikeudenmukaisempaa, ja kaiken muun ohella todennäköisesti hyödyttää kehitysmaitakin.

Työmies on palkkansa ansainnut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti