maanantai 28. kesäkuuta 2021

Vuoden 2021 kuntavaalit eli kunnallisvaalit käyty

Kuulemma äänestysaktiivisuus oli kuluvan Herran vuoden 2021 suurin häviäjä. Toisaalta, jos äänestysaktiivisuus olisi ollut 90-prosenttinen, voisi olettaa, että Perussuomalaiset olisi voinut saada 30 prosenttia äänistä, kun se sai nyt puolet vähemmän. Äänestysprosentti itse asiassa laski nyt 58,9 prosentista 55,1 prosenttiin.

Ja kuulemma Perussuomalaisten äänestäjistä tosiaan suuri osa jäi jälleen kerran kotisohvilleen, ja näin he osoittivat piittaamattomuuttaan kotikuntansa ja viime kädessä koko Suomen tulevaisuudesta.

Ja kuulemma Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli pudottanut pommin. Se on varmaan vähän sama juttu kuin varmistimen poistaminen aseesta, sillä kyseessä ei todellisuudessa ollut edes kovin vaarallinen asia, vaan kyseessä oli pelkkä uutispommi.

Kuulemma Vihreiden entinen kuntapoliitikko Otto Lehtipuu oli lausunut puolueensa tappiosta, että se johtui siitä, että oli "heittäydytty liikaa vasemmalle". Mutta eikö siellä vasemmalla Vihreiden pitäisi ollakin, sillä Suomen ulkopuolella vihreitä tavataan pitää poliittiseen vasemmistoon kuuluvina?

Kuulemma Kokoomuksen Juhana Vartiainen taas oli lausunut vihreiden tappiosta jollekin HS:lle, että "Vihreät on nykyään selvästi vasemmistopuolue".

Tohtori Viha eli Perussuomalaisten puheenjohtajana vielä vähän aikaa toimiva Jussi Halla-aho taas oli kuulemma "iloisesti yllättynyt" kuntavaalien tuloksesta, koska edellisistä kuntavaaleista suunta oli nyt selvästi ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti