lauantai 17. heinäkuuta 2021

Marxistileninistisessä Kuubassa on ollut ennennäkemättömän laajoja mielenosoituksia

Kuulemma kommunistisen puolueen diktatorisesti hallitsemassa Kuubassa on viime aikoina ollut ennennäkemättömän runsaasti mielenosoituksia.

Maan presidentti Díaz-Canel on syyttänyt Yhdysvaltoja levottomuuksista ja maan "taloudellisesta kuristamisesta". Hänen mukaansa mielenosoittajat ovat amerikkalaisten palkkaamia "palkkasotureita".

"Taloudellinen kuristaminen" on sikäli totta, että Yhdysvaltain talouspakotteet maata vastaan jatkuvat yhä. Minusta on kummaa, että Yhdysvallat on asenttanut laajoja talouspakotteita Kuubaa vastaan, mutta ei Kiinaa vastaan.

Presidentin väite mielenosoittajista Yhdysvaltain palkkaamina palkkasotureina taas on suurta tuubaa. Väitteelle ei löydy perusteita.

Pitää ottaa huomioon se, että Kuuban hallinto on syyllistynyt laajalti väkivaltaan mielenosoittajia vastaan ja että mielenosoittamista voi saada maassa pitkän vankeustuomion. Yhdysvallat ei ole historiansa aikana aina käyttäytynyt ihmismäisesti, mutta siellä toisaalta hallitusta vastaan mielenosoittaminen on ollut alusta alkaen laillista.

PS. Löysin äskettäin muuten hauskan sivuston nimeltä Kansantasavalta. Se kannattaa jonkinlaista marxismi-leninismiä. Sivuston Kuubaa käsittelevässä osassa otsikon Kuuban valtio on keskeisessä roolissa lausutaan mm. seuraavaa:

Kritiikki, jota on esitetty monipuoluevaalien ja kansalaisyhteiskunnan puuttumisina Kuubassa, ei huomioi sitä, kuinka saaren vaihtoehtoinen ruohonjuuritason, osallistuvan demokratian järjestelmä varmistaa sen, että valtio on väestönsä edustaja ja että se toimii heidän kollektiivisten intressiensä mukaisesti.

Suorastaan humoristista. Kuubassa on yksipuoluejärjestelmä, maan hallitusta ei saa kritisoida eivätkä kansalaiset pääse vaikuttamaan siihen, mikä puolue hallitsee maata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti