lauantai 10. heinäkuuta 2021

Sarjarikollinen karkotetaan Somaliaan

Kuulemma Suomessa syntynyt ja koko elämänsä Suomessa asunut mies päätettiin karkottaa kansalaisuusvaltioonsa Somaliaan. Korkein hallinto-oikeus katsoi, että miehen jatkuvat vakavat rikokset olivat uhka yhteiskunnalle.

Miehen rikosluettelo onkin merkittävää katsottavaa.

"A oli tuomittu ensimmäisen kerran vuonna 2010 ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdyistä 11 ryöstöstä, varkaudesta, pahoinpitelystä ja pakottamisesta. Täysi-ikäisenä A oli tuomittu ryöstöistä, varkauksista ja varkauden yrityksistä, pahoinpitelyistä, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta, vahingonteosta, lievästä vahingonteosta, laittomista uhkauksista, petoksista, maksuvälinepetoksista, väärän henkilötiedon antamisista, huumausaineen käyttörikoksista, törkeistä rattijuopumuksista, törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, liikenneturvallisuuden vaarantamisista sekä kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta", päätöksessä todetaan.

Ottaen huomioon monikulttuurisuuden merkityksen julkisen vallan päätöksenteossa, oikeuden päätöstä voi pitää erikoisena.

A tuomittiin karkotukseen ja kolmen vuoden mittaiseen maahantulokieltoon, minkä jälkeen hän voi palata Suomeen ja syyllistyä rikokseen ensikertalaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti