sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Lentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtajaa syytetään "rasismista", koska hän oli kertonut haluavansa lisä­tarkastuksia muslimi­miehille

Kuulemma lentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtajaa  Michael O’Learya syytetään "rasismista", koska hän oli kertonut haastattelussa haluavansa lisä­tarkastuksia muslimi­miehille.

Siis Yhdistyneen kuningaskunnan muslimineuvoston edustaja oli esittänyt BBC:lle O'Learyn kommenttien olevan "rasistisia".

Myös oli maininnut, että ne ovat syrjiviä.

Jätän tässä käsittelemättä, mitä O'Leary oli aikuisen oikeasti sanonut. Jokainen voi itse käydä lukemassa ao. Helsingin sanomat -lehden uutisartikkelin. Mutta rasismi muslimeita kohtaan on ihan yhtä todellinen asia kuin rasismi kristittyjä tai natseja kohtaan. Ideologiat ovat minun mielestäni ideologioita, eivät rotuja, joten tässä tapauksessa ei voi olla kyse rasismista.

Juutalaisia ja jesidejä kohtaan voidaan olla helpommin rasistisia, koska juutalaisuudessa ja jesidiläisyydessä on kyse paitsi ideologiasta, niin myös etnisestä ryhmästä. Näihin ryhmiin kuuluviin ihmisiin ovat suhtautuneet eniten rasistisesti natsit ja muslimit. Tai siis natsit ovat suhtautuneet rasistisesti juutalaisiin, mutta todennäköisesti eivät kuitenkaan jesideihin, sillä mitä luultavimmin ennen nykypäiviä natsit eivät ole edes tienneet jesidejä olevan olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti