lauantai 2. lokakuuta 2021

Apple, Google ja Telegram ovat ryhtyneet nuivimaan ovelaa nk. älykästä äänestämistä Venäjällä maan diktatorisen johdon mielistelemiseksi

Älykäs äänestäminen on venäläinen keksintö, jolla on tarkoitus kiertää Venäjän ohjatun demokratian asettamia rajoituksia poliittiselle vaikuttamiselle. Ohjattu demokratia on eräänlainen diktatuurin muoto, jossa vaalien voittaja on määrätty jo etukäteen. 

Älykkäässä äänestämisessä käytetään hyväksi älypuhelinsovellusta. Koska todellisella oppositiolla ei ole periaatteessa mitään mahdollisuuksia pärjätä vaaleissa järjestelmän asettamien rajoitusten vuoksi, älykkään äänestämisen sovellus kehottaa äänestämään sopivia Venäjän valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän apupuolueiden ehdokkaita. Vaikka tämä ei demokraattista muutosta Venäjälle tuokaan, menetelmä joka tapauksessa ärsyttää Venäjän diktatorista johtoa. 

Kuulemma Apple, Google ja pikaviestisovellus Telegram ovat ryhtyneet nuivimaan älykästä äänestämistä, koska ne ovat riippuvaisia Venäjän markkinoista, joilla menestymisen ehdot osaltaan Venäjän johto määrää.

Ja nuiviminenhan aloitettiin sopivasti Venäjän eduskunnan eli duuman vaalien yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti