perjantai 27. elokuuta 2021

Alkuperäinen islamilainen imperialismi

Kuulemma kirjailija Iyad el-Baghdadi sanoo, että länsimaiden ja muslimivaltioiden väliset ongelmat juontuvat kaukaa siirtomaa-ajoista. Baghdadi on palestiinalainen, joka oli syntynyt Kuwaitissa ja kasvanut Arabiemiirikunnissa. Vuonna 2014 Arabiemiraattien hallinto karkotti hänet maasta lyhyen vankeuden jälkeen.

Mies sanoo: "Koska olen ollut islamisti itsekin (paljon nuorempana), voin jälkiviisaasti kertoa, että siinä on ennen kaikkea kyse identiteetistä ja vain vähän uskonnollisuudesta. Meistä tuntuu, että länsimaat ovat nöyryyttäneet meitä ja erottaneet meidät siirtomaa-aikoja edeltävistä identiteeteistämme."

Tässä siirtomaa-aikoja edeltäneessä muslimien identiteetissä on kyse alkuperäisestä islamilaisesta imperialismista. Muslimit valtasivat 600-luvulta alkaen miekalla aluetta islamille. Muslimien vallan alle alistetuilta ei-muslimeilta kerättiin raskasta henkiveroa, joka aikaa myöten sai yhä useammat näistä käntymään islamiin.

Muslimeita ottaa päähän se, että vuosisatoja myöhemmin länsimaat valloittivat maailman eivätkä he enää saaneet pakkokäännyttää taikka orjuuttaa ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti