sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Hindujumalat vessaharjoissa?

Ylen sivuilla julkaistui uutisartikkeli, jossa kerrotaan, että verkkokauppajätti Amazonin tuotevalikoimiin on kuulunut hindujumalat lattiamatoissa ja WC:n istuinsuojissa. Ja että kyseinen tuotevalikoimisto on herättänyt Intiassa suurta vihastusta, ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona.

#BoycottAmazon-aihetunniste leviää Twitterissä, joka on lyhyisiin viesteihin perustuva sosiaalisen median yhteisöpalvelu.

Itse jossain määrin ymmärrän hindujen närkästyksen asiasta. Vaikka sananvapaus on pyhä, niin silti voisivat ajatella, että onko tolkullista näin tehdä.

Ehdotan, että voimakkaita tunteita sisältäviä asioita ei pitäisi laittaa esim. vessamattoihin tai -harjoihin. Yksi tärkeä poikkeus tästä säännöstä olisi Hitler-päinen vessaharja. Lenin- ja Mao-päisetkin käyvät minulle. Mikseivät myös Mika Illman -päisetkin, kun Illman tunnetaan jääräpäisestä sananvapauden polkemisestaan miehen ollessa valtionsyyttäjä. Häneen melko lailla henkilöityy nykyinen Suomen valtion sananvapauslinja "mitä ei ääneen lausuta".

...Mutta jos kovin monet hindut ovat jo ehtineet lähettää tappouhkauksia Amazonin edustajille, niin siinä tapauksessa perun myötätuntoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti