keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Jussi Halla-aho hirmuissaan Perussuomalaisten nuorten fraktion jossain määrin rasistiseksi luonnehdittavasta tviitistä

Perussuomalaisten nuorten parissa esiintyy eräänlainen liike, joka näyttää kannattavan jonkinlaista etnonationalismia. Tähän eräänlaiseen liikkeeseen kuuluvat ihmiset olivat julkaisseet Perussuomalaisten nuorten nimissä tviitin, jossa luki: "Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä." Tviitin yhteydessä julkaisivat kuvan, jossa ovat tummaihoiset tai "tummaihoiset (en tiedä, kumpaan kategoriaan he kuuluvat) mies ja nainen (olen vähän sekaisin näistä valtamedian värivalikoimista).

Tviitti herätti suurta vihastusta, ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona niin Perussuomalaisten ulkopuolella kuin myös sisällä.

Myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puuttui asiaan. Hän totesi Facebookissa, että Perussuomalaiset vastustaa haitallista maahanmuuttoa, mutta toisaalta Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Hän antoi myös ymmärtää, että eräät ihmiset puolueen nuorisojärjestössä ovat väärässä puolueessa.

PS. 23.5.2019: Ja myöhemmin kävi niin, että PS-Nuoret selittää kohutviittinsä syntyneen huonosta ideasta ja kommunikaatiokatkoksesta.

2 kommenttia:

  1. Katsotaan miten lopulta käy. Pienet nuhteet taisivat viimeksikin olla, mutta tilanne ei muuttunut miksikään. Sama meno jatkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin Post Scriptumin, jossa linkki uutiseen, jonka mukaan Perussuomalaiset nuoret selittää asian olleen moka.

      Poista