lauantai 4. toukokuuta 2019

Jani Toivola on muistellut avoimesti kansanedustajakautenaan kohtaamaansa rasismia

Jani Toivola on muistellut avoimesti kohtaamaansa rasismia kansanedustajakautenaan. Mies on sanonut:
Selkeä rasistinen osuus työssäni on ollut se palaute, mikä tulee ihmisiltä. Lähes poikkeuksetta jokainen negatiivinen viesti on alkanut: Neekeri, kumihuuli, apina, painu Afrikkaan. Mene takaisin sinne, mistä tulit.
Wikipediassa sanotaan miehestä: "Vuoden 2011 vaaleissa Toivola valittiin vihreiden kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä. Hän oli Suomen ensimmäinen tehtävässä toiminut tummaihoinen."

Näitä järjettömyyksiä. "Tummaihoinen" ei sano ihmisestä mitään muuta kuin sen, että hän on tummaihoinen. Toivola voisi tämän perusteella kuulua esim. dravida-kansoihin tai olla maori tai Amazonasin intiaani.

Toivola on oikeasti geneettiseltä perimältään mulatti eli valkoisen ja neekerin jälkeläinen. Joten hän ei ole neekeri. Tai jos on, niin on sitä yhtä paljon kuin hän on valkoinen.

Toivolan isä oli kenialainen neekeri ja äiti valkoinen suomalainen (en tiedä, ovatko kummatkin vielä elossa). Joten hänellä on ainakin juuria Suomessa ja suomalaisessa etnisyydessä, joten ei oikein ole sopivaa toivottaa häntä "takaisin" Afrikkaan. Ja toiseksi monet ulkomaalaisperäiset ihmiset ovat olleet Suomen ja suomalaisten kannalta hyödyllistä väkeä.

Lisäksi sanon, että rasismi on yksiselitteisesti väärin, vaikka yksilön rodulliseen ja etniseen fenotyyppiin kohdistuu luonnostaan ennakkoluuloja, koska ihminen asioita yksinkertaistaakseen ja elämänsä ja läheistensä elämän turvatakseen jakaa mielessään itsensä ja toiset ihmiset erilaisiin ryhmiin.

Sanon myös vielä, että ei ihmisen rodullinen tai etninen fenotyyppi pahenna häntä, ellei ihminen rodullista tai etnistä fenotyyppiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti