torstai 2. toukokuuta 2019

Ruotsalaisten yhtiöiden hallituksissa ei sukupuolten tasa-arvo juhli

Ylen uutimen mukaan Ruotsissa valtionyhtiöiden hallitusten puheenjohtajista enemmistö on nykyisin naisia, kertoo elinkeinoministeri Ibrahim Baylan Ruotsin radion mukaan. Myös valtionyhtiöiden hallituspaikoista lähes puolet on naisilla: naisia hallitusten jäsenistä on 137 ja miehiä 155.

Eli Ruotsin valtionyhtiöissä ei sukupuolten tasa-arvo toteudu, kun pitäisi olla noin puolet ja puolet.

Mutta näköjään pörssiyhtiöissä vielä vähemmän, sillä niiden hallitusten puheenjohtajista naisia oli viime vuoden tilastojen mukaan vain noin 8 prosenttia. Naisten osuus hallitusten jäsenistä on huomattavan paljon korkeampi, mutta ei 40:ää prosenttia, mitä Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallitus viisi vuotta sitten oli pitänyt tavoitteenaan.

Sosiaalidemokraattinen puolue on toivonut yhtiöiden hallituksiin sukupuolikiintiöitä.

Toisaalta status on naisille enemmän yhdentekevä asia kuin miehille, ja siksi naiset eivät samassa määrin pyri yhteiskunnallisessa arvoasteikossa ylöspäin kuin nämä. Tämä merkitsee myös sitä, että jos Ruotsissa tai missä maassa tahansa säädettäisiin sukupuolikiintiöt yhtiöiden hallituksiin, niin todennäköisesti naispuolisista yhtiöiden hallitusten jäsenistä suurempi osa kuin miehistä olisi epäpäteviä tehtäväänsä.

Se että Ruotsissa valtionyhtiöiden hallituksissa on nykyään naisenemmistö, merkitsee vain sitä, että hallituspaikoista on päätetty melko lailla poliittisin perustein.

Yhtiöiden hallitusten jäsenyysasiassa tärkein asia lienee pätevyys. Jos on tarpeeksi päteviä ihmisiä löydettävissä, niin silloin saa ja pitää minusta olla suurin piirtein yhtä suuri osuus hallitusten jäseniä niin miehiä kuin naisia. Muussa tapauksessa toisen sukupuolen edustajat, elleivät kummatkin, ovat pelkkiä kiintiöhenkilöitä.

Lisäksi haluaisin vielä kysyä, että mistä johtuu Ylen tässä mainitsemassani uutisartikkelissa näkyvä saatanallinen halu jakaa ihmiset miehiin ja naisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti