tiistai 7. toukokuuta 2019

Jeesuksen ja tämän äidin Marian sädekehiin sateenkaaren värien maalaamisen tulee olla sallittua kaikissa olosuhteissa

Ylen uutisartikkelin mukaan Puolassa eräs nainen oli maalannut sateenkaaren värit kristinuskon päähenkilön Jeesuksen ja tämän äidin Marian sädekehiin. Tämä oli sitten herättänyt maassa suurta vihastusta, ja sitä oli laajalti pidetty huonona siirtona.

Kun nimittäin sateenkaaren värit löytyvät myös vähemmistöseksuaalien erityisiä tai yleisiä oikeuksia ajavien sateenkaarilipusta. Tietty segmentti Puolan väestöstä siis koki uskonnollisten tunteittensa tulleen loukatuksi, ja nainen pidätettiin.

Jännä, että Yle näin pitää tämän naisen asiaa näyttävästi esillä, kun kerran se on samanlaiseen asiaan syyllistymisestä haukkunut suomalaista toisinajattelijaa Jussi Halla-ahoa. "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset", kuten George Orwellin Eläinten vallankumouksessa (alkup. engl. Animal Farm) sanotaan.

Itse taas olen yksinkertaisesti sitä mieltä, että kaikkien kaikkia pyhiä tuntoja tulee saada loukata. Kaikkia pyhiä arvoja ja kaikkien uskontojen sekä oppijärjestelmien pyhiä asioita saa kritisoida ja pilkatakin. Ja kaikkien uskontojen ja oppijärjestelmien pyhiä tekstejä saa käyttää vaikka vessapaperina niin halutessaan. (Tällaista esim. kirjailija Jari Tervo ei luultavasti uskaltaisi sanoakaan.)

Uutisartikkelissa kerrotaan Puolan sisäministeri Joachim Brudzińskin syyttäneen Twitterissä naista Częstochowan Neitsyt Marian häpäisemisestä. Hän on kutsunut naisen tekemiä julisteita "kulttuuriseksi barbarismiksi". Itse sanon, että kaada itsellesi vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti