perjantai 24. syyskuuta 2021

Joukko afganistanilaisia naisia osoitti yli­opistolla tukeaan Talebanin sukupuoli­erottelulle

Kuulemma joukko afganistanilaisia naisia oli jokunen aika sitten osoittanut mieltä maan pääkaupungin Kabulin Shaheed Rabbani Education University -yliopiston auditoriossa ilmaistakseen tukensa Afganistanin vallanneelle islamilaiselle ääriliikkeelle Talebanille.

Naiset kertoivat kannattavansa muun muassa Talebanin ajamaa tiukkaa sukupuolten erottelua. 

Mielenosoitukseen osallistuneet naiset noudattivat Talebanin naisopiskelijoille asettamaa pukukoodia: yliopistolla saa pukeutua joko mustaan niqabiin, joka paljastaa vain käyttäjänsä silmät, tai burkaan, jossa silmät on verhottu verkolla.

Yksi mielenosoituksen puhujista oli kuvannut Talebanin paluuta historian käännekohdaksi lausumalla: "Tämän jälkeen emme näe naisia ilman huivia. Tästä lähtien naiset ovat turvassa."

"Turvassa" tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että kun afganistanilaiset naiset noudattavat islamilaista säännöstöä pukeutumisessaan, niin silloin he ovat enemmän turvassa islamilaisilta miehiltä kuin olisivat, jos he eivät noudattaisi näitä sääntöjä. Jos afganilaiset naiset eivät noudattaisi (paikallista) islamilaista pukukoodia, niin heidät katsottaisiin luvallisiksi saaliiksi.

Mutta täytyy sanoa, ettei edes natsi-Saksassa naisten oikeuksia elää ilman uskonnollisia ja/tai poliittisia rajoituksia ja sääntöjä rajoitettu yhtä pahasti kuin Afganistanissa nykyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti