perjantai 10. syyskuuta 2021

Tutkimus: Venäjän trollit ovat ottaneet kohteekseen lännen uutismedioiden kommentointipalstat

Kuulemma walesiläisen Cardiffin yliopiston rikos- ja turvallisuustutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan Venäjän diktatoriselle johdolle myötämieliset trollit ovat soluttautuneet lännen uutismedioiden kommentointipalstoille muun muassa Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Nämä ovat lähettäneet lukijakommenttien joukkoon kirjoituksia, joissa on tuettu Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja vastustettu Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Yhdysvaltoja ja lännen liittolaisia.

Ja sitten Venäjän valtiollisen median tahot, joita voi kutsua Putinin, Venäjän diktaattorin, sylikoiriksi, ovat laatineet näiden "kommenttien" pohjalta juttuja, joiden on väitetty heijastavan esimerkiksi saksalaisen Der Spiegelin tai brittiläisen The Daily Mailin lukijoiden ajatuksia, vaikka todellisuudessa kyse on ollut trollien kirjoittamista tekstinpätkistä.

Olen Putinin sylikoiria tavannut kommentoimassa siellä täällä, myös suomalaisten uutislehtien, lukijakommentointipalstoilla, mutta verkkotottumusteni vuoksi olen törmännyt heihin suhteellisen paljon Tiede-lehden ja Skepsis-yhdistyksen keskustelupalstoilla.

Voi olla, että osa näistä saa palkkaakin Venäjän valtiolta. Heidän joukossaan on kuitenkin yksi, joka on ilmeisestikin oikeasti suomalainen henkilö, joka on vakaumukseltaan kommunisti eli marxisti-leninisti. Hän ei vain ole huomannut missään vaiheessa, että Neuvostoliitto oli lopetettu jo vuonna 1991 ja että nyky-Venäjällä vallitsee kommunistisen taloudenpidon sijaan rosvokapitalismi. Tai, no, mistä sitä tietää, ehkä hänen kannaltaan kommunismi ja rosvokapitalismi ovatkin sen verran lähellä toisiaan, ettei eroa näiden välille tarvitse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti