lauantai 11. syyskuuta 2021

Yritysjohtaja repesi nauruun: Nk. maastamuuttovero säälittävin symboli populistisimmalta hallitukselta

Nk. maastamuuttoverolla laajennetaan Suomen veropohjaa siten, että täällä kertyneen omaisuuden myyntivoitot verotetaan Suomessa myös silloin, kun omaisuus luovutetaan ulkomailla asuessa. Verotuotoksi arvioidaan 25 miljoonaa euroa.

Suomen hallitus on kuulemma brändännyt maastapoistumisveron uudelleen ja kutsuu sitä arvonnousuveroksi. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus päätti äskettäin budjettiriihessään, että henkilöiden arvonnousuvero otetaan käyttöön vuonna 2023.

Kuulemma Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotilassa veron tulo on aiheuttanut suurta vihastusta, ja hän pitää veroa huonoa siirtona.

Mies on tylyttänyt lyhytviestipalvelu Twitterissä: "Repesin nauruun. Se on signaali nuorille yrittäjille siitä, ettei tänne kannata tulla. Ehkä säälittävin symboli aikuisikäni populistisimmalta hallitukselta, jonka katse ei ole vastuussa tulevaisuudesta vaan omiensa mielistelyssä."

Mika Ihamuotila on kuitenkin tässä unohtanut sen, että populisteiksi saa kutsua vain niitä, jotka kannattavat kansallista etua. Oman maan myyjiä ei saa kutsua populisteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti