perjantai 10. syyskuuta 2021

"Päivi Räsänen oli loistava valinta viihdeohjelmaan"

Näemmä Ismo Puljujärvi on lausunut Iltalehdessä, että Kristillisdemokraattien kansanedustajan ja aikaisemman puheenjohtajan Päivi Räsäsen on voitava saada osallistua viihdeohjelmiin. Hänen mukaansa viihdeohjelmasta ei tule tehdä poliittista taistelukenttää.

Räsänen kuulemma on suurin yksittäinen tekijä, joka nykyään selittää ihmisten eroamista Suomen virallisesta evankelisluterilaisesta kirkosta.

Hän on toisaalta vain yksi tämän kirkon jäsen eikä edusta sen virallista kantaa. Toisaalta tämä kirkko ei myöskään ole kovin perusteellisesti sanoutunut irti hänen kohutuista kannoistaan. Mutta voi kysyä, että onko tämän kirkon tai minkään kirkon tai uskonnollisen yhdyskunnan tehtävä tehdä poliittisia julkituloja.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että kyllä oli kveekarien, metodistien ja evankelikaalien kirkkojen tehtävä aikoinaan vastustaa orjuutta.

Jokainen poliittinen julkitulo tämän kirkon taholta myöskin suututtaa jonkin osan kirkon jäsenistöä. Ja osa julkituloista saa osan Suomen väestöstä toivomaan, että olisi sen jäsen, jotta voisi erota siitä.

Jos minun kantaani homoseksuaalisuuteen kysytään, niin se on se, että heillä on ihmisarvo ja samat ihmisoikeudet kuin muillakin, joihin kuuluu se, että he saavat toteuttaa seksuaalisuuttaan, kunhan eivät riko sillä muitten oikeuksia. Sama pätee luonnollisesti heteroseksuaaleihinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti