keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Välimereltä pelastettavat eivät ole siirtolaisia

Uutisessa kerrotaan, että saksalainen merikapteeni Pia Klemp kertoo pelastaneensa yli 5 000 "siirtolaista" Välimerestä, ja nyt häntä uhkaa 20 vuoden vankilatuomio.

Itse sanoisin, että jos kyseessä olisivat todella siirtolaiset, niin heitä ei tarvitsisi pelastaa Välimereltä. He päinvastoin menisivät töihin laillisten väylien kautta.

8 kommenttia:

 1. Tuo 20 vuoden vankilatuomio kuullostaa jotakuinkin sopivalta, rikoksen suuruuteen verrattuna.

  VastaaPoista
 2. Mietittekö te koskaan mitä te kirjoitatte, olisiko näiden 5000 henkilön, ihmisen pitänyt ennemmin hukkua ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, keihin "te" viittaa, mutta vastaan omasta puolestani.

   Meritaksitoiminta edesauttaa hukkumista, koska se tuottaa sellaisia tietoja lähtömaihin, että yrittäminen kannattaa.

   Parasta olisi, jos voitaisiin palauttaa valemaahanmuuttajat takaisin Pohjois-Afrikan rannikolle. Mutta tämä vaatisi yhteistyötä Afrikan pohjoisrannikon maiden kanssa.

   Kannatan epävirallisen meritaksipalveluston toimintaan osallistuville pitkiä vankeusrangaistuksia. Ja siinä käytettyjen laivojen ottamista valtion haltuun, pysyvästi.

   Poista
  2. Miksi yhteistyö ei onnistu, sen takia, että EU:ssa ei päästä yhteisymmärrykseen mistään asiasta kun maahanmuuttajavastaiset valtiot, kuten Italia ja Puola haraavat jokaista yhteistä sopimusta vastaa, kukin milläkin puolella asiaa ja aiinä tulija on heiköilla, kun ei saada aikaiseksi laillista väylää tulla maahan. Palautuskeskukset ja lähtökeskukset tulisi saada Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan, eikä vaam vaahdota "meritakseista", mikä on siirtolaisvastaisten ihmisten valkoisen Euroopan puolustajien uusin heitto pelastusaluksia ja niiden miehistöä kohtaan. Kuinka voit edes pitää heitä rikollisina?

   Poista
  3. Jos tulee maahan vastoin maan lakeja, niin silloin kyseessä on rikollisuus. Ja on jokaisen maan omassa harkinnassa, keitä, millaisia ja miten paljon maahanmuuttajia ottaa vastaan.

   Ja sitä paitsi ei kai tarkoituksena ole väestön vaihto Euroopassa? Tulijoita nimittäin on miten paljon vain maahan päästää. Sen sijaan vastaanottavaa yhteiskuntaa hyödyttäviä johonkin maahan muuttaa haluavia ihmisiä on kovin vähän.

   Ja pakolaiset ja siirtolaisuus mielessä muuttaa haluavat ovat eri asioita. Vaikka wanhamedia usein sekoittaa ne jopa saman artikkelin sisällä keskenään.

   Kannattaisin itsekin palautuskeskusten ja lähtökeskusten perustamista Afrikkaan.

   Ja siirtolaisvastaisuus ei mielestäni ole rikos eikä edes moraalisesti väärin. Tässähän ei ole kyseessä muu kuin mielipideasia.

   Jos joku haluaa siirtolaiseksi, niin hänen pitää pitää huolta siitä, että hänellä itsellään on tarjota jotain sellaista, mitä vastaanottava maa haluaa.

   Poista
 3. Te Suomen takaisinhalujat, ette ikinä menisi edes Viking Mariellaa siivoamaan ja sen huomaa, eipä siellä ole SOL-firman vaatteissa valkoista Eurooppalaista. He tekevät, nämä siirtolaiset pakaisen työn, maksavat veroja, jotta sinä ja minä voimme tuntea hyvää oloa heidän maksaessaan meidän menot verovaroista ja eläkerahoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bussit kulkivat kyllä silloinkin, kun maahanmuuttajia oli kovin vähän. Itse olen työkyvyttömyyseläkeläinen, ja tietysti tarvitsemme hyviä veronmaksajia. Itse en ole sellainen. Toisaalta en ole myöskään pyhän sodan soturi tai ihmiskauppias.

   Jos Suomeen päästetään siirtolaisia, niin näille pitää maksaa sen verran hyvää palkkaa, että sillä tulee säällisesti toimeen. Siirtolaisia ei pääsääntöisesti pidä auttaa sosiaalituilla, koska pitemmällä tähtäimellä sellaiseen ei ole varaa. Ja suomalaiseen moraalinormistoon sopeutumaton voi alkaa pitää sosiaalitukea moraalisesti velvoittavana (itseään kohtaan).

   Joudumme ehkä jossain vaiheessa aidosti tukemaan matalapalkkatyötä automaattisella palkkatuella Yhdysvaltain tapaan. Se tosin toisi Suomeen työtätekevien köyhien luokan. Mutta kaikista ei ole insinööreiksi, hallintotieteilijöiksi tai ohjelmistosuunnittelijoiksi. Automaattinen palkkatuki myöskin keskimäärin luultavasti heikentäisi palkansaajien tulotasoa. Mutta työ lienee parasta sosiaaliturvaa.

   Poista