perjantai 28. kesäkuuta 2019

Vladimir Putin on osittain väärässä haukkuessaan liberalismia

Kuulemma Venäjää hallitsevan sekurokratiajuntan johtaja Vladimir Putin on esittänyt Financial Timesin haastattelussa, että ihmisten enemmistö olisi maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta vastaan ja että liberalismi olisi vanhanaikaista.

Minulla itselläni ei ole mitään syytä olettaa, että enemmistö ihmisistä yhdessäkään länsimaassa olisi kategorisesti kaikkea ja kaikenlaista maahanmuuttoa vastaan. Sellaisia ihmisiä löytyy nykyään lähinnä Pohjois-Koreasta. Uskon, että useimmissa länsimaissa ihmisten enemmistö hyväksyy hyödyllisen maahanmuuton, tai ainakin suuren osan siitä.

Putin myös sanoo:
Liberaaliaate olettaa, että mitään ei tarvitse tehdä, ja maahanmuuttajat voivat tappaa, ryöstää ja raiskata ilman rangaistusta, koska heidän oikeuksiaan pitää suojella.
Tässä mies myös erehtyy pahasti. Aate, jota hän tässä kuvaa, ei ole liberalismi, vaan suvaitsevana itseään pitävien höhlien ideologia eli monikulturismi. Liberalismi taas on aate, joka kannattaa vapautta ja yksilöä, eli se on suuressä määrin vastakohta monikulturismille. Esim. yleinen äänioikeus, oikeusvaltio, sananvapaus, elinkeinovapaus ja uskonnonvapaus ovat kaikki liberalismin hedelmiä, ja minä en ymmärrä, miten jotkut voivat olla vastaan tällaisia hyviä asioita.

Monikulturismi on lyhyesti sanottuna monikulttuurisuutta ajava poliittinen ideologia. Monikulttuurisuudessa on kyse siitä, että yhteiskunta on jakaantunut toisilleen vihamielisiin klikkeihin. Monikulttuurisuuden vastakohta ei ole monokultuurisuus, vaan se, että yhteiskunnassa vallitsevat minimisäännöt, joiden mukaan kaikki tai ainakin melkein kaikki ihmiset elävät ja toimivat. Minimisääntöjen olemassaolo mahdollistaa toimivan yhteiskunnan.

Monikulturismin aatteen ydin on toisaalta heteroseksuaalinen muslimimies. Eli vaikka monikulturisti sanoo ajavansa homoseksuaalien ja muiden seksuaalivähemmistöjen asiaa, niin jos se joutuu ristiriitaan heteroseksuaalisen muslimimiehen ja tämän kannattaman ideologian edun kanssa, niin jälkimmäisen annetaan voittaa.

En tiedä, onko länsimaissa enemmistö ihmisistä aidosti monikulturismia vastaan. Monet ihmisistä kuitenkin äänestävät monikulttuurisuutta kannattavia puolueita, joita Suomessa ovat Kokoomus, Keskusta, Sosialidemokraatit, Vihreät, Vasemmistoliitto ja Ruotsalainen kansanpuolue. Suomessa siis selvä enemmistö olisi tämän perusteella ainakin monikulttuurisuuden kannalla. Se, että näissä puolueissa on mukana muutama viimeinen maahanmuuttokriittinen mohikaani, ei tarkoita sitä, etteivät nämä puolueet ajaisi monikulttuurisuutta.

...
Myöhempi Post Scriptum: Kaiken maailman siteerauksia sisältävästä Mullokala seikkailee -blogistani pääset katsastamaan, millaisia ovat mielestäni liberaalit mielipiteet blogitunnisteen liberaalisti sanottu kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti