maanantai 10. kesäkuuta 2019

Pitäisikö laillistaa kulkeminen alaosattomissa julkisilla paikoilla

Ylen uutimen mukaan Suomen poliisi suhtautuu kriittisesti siihen, että naispuoliset ihmiset kaupungilla kulkiessaan olisivat yläosattomissa.

Tiedän kyllä, mihin kriittinen suhtautuminen liittyy. Naisen rinnat ovat vastakkaiselle sukupuolelle seksuaalinen signaali, mutta miehen rintakehä taas ei merkitse vastaavaa ainakaan läheskään samassa määrin naiselle.

Olen sitä mieltä, että jos joskus laillistetaan naissukupuolisten ihmisten oleminen yläosattomissa yleisesti julkisilla paikoilla, niin voitaisiin yhtä hyvin sitten laillistaa kummankin sukupuolen edustajien oleminen julkisilla paikoilla alaosattomissa.

PS. Kuulemma aikoinaan eräs nykyinen tuttuni, vanhempi herrasmies, tapasi hoitaa aamukierroksensa kylällä aamutakissa kulkien. Tämä herätti suurta vihastusta, ja sitä pidettiin laajalti huonona siirtona. Ja poliisiasiahan siitä lopulta tuli. Mielestäni kuitenkin tämän nykyisen tuttuni silloinen käytös oli suhteellisen viatonta. Hän ei vain tajunnut, että aamutakissa kulkeminen julkisella paikalla oli periaatteessa epäsopivaa. Eikä hän edes paljastellut itseään. Uskoi kuitenkin poliisia, kun se asiasta huomautti.

2 kommenttia:

  1. Ennen vanhaan Helsingissä haettiin aamumaito tonkalla aamutakissa ja papiolotit päässä huivin alla, äitini kertoman mukaan.

    VastaaPoista