keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

"Tummaihoiset" ihmiset nyt elämän näyttämöllä

Yhdenvertaisuusvaltuutettu kuulemma katsoo lausunnossaan, että Perussuomalaisten nuorten toiminta ”on siinä määrin vakavaa ja tummaihoisia henkilöitä kohtaan perustavan laatuista kunnioituksen puutetta osoittavaa, että kyse on tummaihoisen henkilön ihmisarvoa hänen alku peräänsä vuoksi loukkaavasta toiminnasta”.

Kirjoitusvirhe lienee yhdenvertaisuusvaltuutetun oma.

Kysehän tässä on siitä, että joku tiettyyn fraktioon Perussuomalaisissa kuuluva taho oli käyttänyt Perussuomalaisten nuorten Twitter-tiliä viestiäkseen kerran tavalla, jota voi pitää jossain määrin ainakin rasistisena. Perussuomalaisten puheenjohtaja oli tuominnut pyytämättömän lausunnon. Kyseinen lausunto ei kuitenkaan ollut Perussuomalaisten nuorten virallinen kannanotto. Eräät Perussuomalaisten henkilöt olivat myöhemmin kommentoineet asiaa lisää.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu lausuu myös: "Kommentit osoittavat, että ainakin osan PS-Nuorten johtavassa asemassa toimivien henkilöiden kantana on, että päivityksellä on tarkoitus levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa etnonationalistista sanomaa."

Mutta itse ihmettelen tätä kaiken maailman ihmisten, kuten yhdenvertaisuusvaltuutetun, päähänpinttymää tummaihoisista ihmisistä. Herää siksi kysymyksiä. Ollaanko tässä nyt huolissaan dravidakansoihin kuuluvien oikeuksista? Tai onko tämä tietty Perussuomalaisten nuorten fraktio huolissaan maorien muuttamisesta Suomeen?

Kysyisin vielä senkin kysymyksen, että olisiko yhdenvertaisuusvaltuutettu kovasti paheksumassa, jos hän saisi jonain päivänä tietää, että jonkun poliittisen tahon vaikka Etelä-Afrikan tasavallassa tarkoitus on levittää mustan (tai "tummaihoisen" tai "mustaihoisen") väestön asemaa korostavaa etnonationalistista sanomaa.

Mutta yhdenvertaisuusvaltuutetulle lienee joka tapauksessa tärkeää saada pois valtionavustus Perussuomalaisilta nuorilta, vaikka puolueen johto oli tuominnut kyseisen lausunnon ja vaikka ko. lausunto ei ollut ollut Perussuomalaisten nuorten virallinen kannanotto.

2 kommenttia:

  1. Kyllä pitää huolehtia siitä, mitä virallisella twittertilillä tiedotetaan ja mitä ennenkuin moista tapahtuu.

    VastaaPoista